Luca Finnországban

Mit fogok csinálni?

2017. március 31. 18:26 - KáeNeL

A feladatom a következő: önkéntes munka egy öko-farmon. A farm neve Kurjen tila Oy.

Nos, ez mindent és semmit sem fed le. Azt tudom, hogy vannak állatok, illetve sokat kell majd segíteni a farm fejlesztésében, bővítésében, illetve rengeteg munka lesz a terménnyel. Emellett projektnek sokféle célja van, mint például az önállósodás, Finnország megismerése, nyelvtanulás, illetve a többi önkéntes kultúrájának megismerése. Kicsit úgy tudnám elképzelni a farmot, mint a Kapa, kasza, fakanál című sorozatot, ahol a városi életet megutáló férfi vidékre költözött, hogy az általa megvásárolt farmon olyanokat termeljen, amit saját maga eszik meg. A természet kincseiből él.

https://www.youtube.com/watch?v=wwq6OwvV-BI

https://www.youtube.com/watch?v=YUGHMIF4bnA

Mi is fogunk vetni, locsolni, illetve aratni is. A terményből lekvárt, süteményt készíthetünk és eladhatjuk a helyi piacon. Minden este közösen fogunk főzni, illetve programokat is fogunk szervezni fiataloknak. Ezen felül természetesen bármit csinálhatunk, ami nem diákmunka, ugyanis a szerződésem szerint én nem diákmunkás vagyok, hanem önkéntes. A felkészítés során a küldő szervezetem elmondta, hogy itt semmi sincs kőbe vésve. Ha úgy alakul, én is kitalálhatok egy saját projektet, mint például a pattogatni való kukorica vetése, aratása és sütése.

A terv az, hogy április 2-án érkezem és november 3-án jár le a szerződésem. Utána jövök haza. A hét hónap alatt 2 hét szabadságom lesz, az egyik júliusban (amikor ott a nyár van) a másik pedig valamikor októberben. Közben természetesen a hétvégéim szabadok.

Júliusban azt tervezzük, hogy meglátogat a családom és a Zemberem, de hogy ezt hogyan fogjuk kivitelezni, az csak akkor derül ki, ha megérkeztem.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lucafinnorszagban.blog.hu/api/trackback/id/tr8812391227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása